VRAGEN OVER AFSTEMMINGEN

Vaak gestelde vragen over mijn afstemmingen

Op deze pagina zie je een aantal vragen staan die regelmatig worden gesteld over afstemmingen. Mocht je zelf vragen hebben, dan worden deze hopelijk hieronder beantwoord.


Vraag: Wat is een afstemming precies?
Antwoord: Je kunt een afstemming zien als een manier om je te verbinden met een bepaalde energie. In onze drukke wereld is het niet zo gemakkelijk om je eigen energie goed vast te houden door alle invloeden waarmee je te maken hebt. En misschien ben je net zoals veel andere mensen, gewoon niet zo goed verbonden met bepaalde energieën die wat minder dicht bij je staan. En dat is waar een afstemming je bij helpt.

De afstemming is een energie-overdracht die plaats vindt over afstand, en voelt als een energiedouche die je lichaam en aura helemaal vult.

Vraag: Wat gebeurt er precies na mijn bestelling?
Antwoord: Na je bestelling ontvang je van mij een e-mail met alle benodigde informatie. Hierbij hoort ook het gratis Instructie Pdf, waarin precies staat hoe alles in zijn werk gaat. Voor het ontvangen van de afstemming is een afspraak nodig. Die maken we samen per e-mail. Tijdens deze afspraak ontvang je dan de afstemming. Daarna ben je met de afstemming verbonden en kun je deze steeds opnieuw oproepen of activeren. Dat wil zeggen: de energie van de afstemming weer door je aura en lichaam laten stromen. (Hoe je dat doet staat verderop beschreven.) Een afstemming kan dus steeds weer opnieuw ervaren worden.

Na de afstemming ontvang je ook nog de (eveneens gratis) Afstemmingen Gids. Deze bevat naast de tekst van de afstemming vele tips, waardoor je nog meer voordeel van de afstemming kunt hebben.

Vraag: Wat is het voordeel van het ontvangen van afstemmingen?
Antwoord: Hoewel niet iedereen zich daar even goed van bewust is, bestaat ieder van ons uit energie en alles wat we waarnemen doet dat ook. Eigenlijk is alles energie, en kan materie niet bestaan als het niet van energie gemaakt was. We zijn ook steeds met energie bezig: een gedachte is energie, een emotie evenzo, ademen is energie, bewegen is energie… Alleen is het veel voordeliger als je gericht met energieën kunt werken (energiewerk). En als je precies die afstemmingen kunt uitzoeken die je voordeel opleveren. Daarom heb ik verschillende afstemmingen beschikbaar gemaakt zodat je die energieën kunt uitzoeken waar je graag gebruik van zou willen maken.

Vraag: Waarom heet een afstemming een afstemming?
Antwoord: In feite is het gewoon een benaming, die echter wel goed aangeeft waar het om gaat. Bij een afstemming is het zo dat je verbinding maakt met een energie. Dat afstemmen betekent eigenlijk zo goed mogelijk in contact treden met. Het werkt niet anders als de afstemknop van een oude radio. Soms praten mensen met elkaar maar ook langs elkaar heen, ze zitten dan niet op dezelfde golflengte. Hoe beter je je afstemt, hoe minder ruis, en dus hoe zuiverder de energieverbinding en energie-overdracht. En dus ook hoe beter de kwaliteit van de energie.

Vraag: Is een afstemming iets anders dan een inwijding?
Antwoord: Er zijn meerdere aanduidingen van hetzelfde proces. In wezen betekent inwijding het bekend maken met iets, of het openbaren van wat onbekend was. Afstemming, Inwijding, Openbaring, Spiritana, Initiatie en Activatie zijn een aantal termen voor hetzelfde proces. In het begin dat Reiki in opkomst was werd de term Inwijding het meest gebruikt. Ik geef zelf de voorkeur aan de wat meer neutrale term Afstemming.

Vraag: Hoe wordt het ontvangen van een afstemming over het algemeen ervaren?
Antwoord: In de regel wordt het ontvangen van een afstemming ervaren als een zachte energie, die gevoeld kan worden als een vloeien, stromen, warmte, frisse zachte wind, zachte aanraking of tintelen. Het kan zowel in je aura als in je lichaam worden gevoeld. Vaak komt het binnen via het chakra dat bij jou het best ontwikkeld is. Waar de energie het gemakkelijkst binnen kan komen, daar zal de energie stromen.

De ervaring is meestal vredig en liefdevol. Soms wordt het als Thuis Komen ervaren. Of het gevoel dat je veel meer jezelf bent. Ook kun je je meer geaard, steviger in je schoenen, meer in het Nu en meer met je ziel verbonden voelen. Heel vaak voel je je fijn tijdens en na de afstemming. Het gevoel dat je lekker in je vel zit of gelukkig bent. Doordat echter ieder energiesysteem zijn eigen vingerafdruk heeft, zal een afstemming voor iedereen iets eigens hebben. Een persoonlijke ervaring die op jouw is afgestemd.

Vraag: Wat moet ik voor en gedurende een afstemming precies doen?
Antwoord: Bij de bestelling ontvang je een Instructie Pdf. Hierin staat precies omschreven wat je het beste kunt doen voor, tijdens en na de afstemming. Dit kan je helpen de afstemming zo goed mogelijk te ontvangen, zodat je er optimaal baat bij hebt.

Vraag: Hoe lang duurt een afstemming ongeveer?
Antwoord: Een afstemming duurt 25 minuten, maar met voorbereiding en rustig uit de afstemming komen kan het in totaal ongeveer 35-40 minuten duren. Het is goed om minimaal 5 minuten voor de afstemming al aanwezig te zijn. Hierdoor ben je beter ontvankelijk voor de afstemming. En nadat de afstemming stopt is het goed nog even rustig te blijven liggen. Dit helpt om de energieën goed te integreren. (Zie het gratis Instructie Pdf voor alle details.)

Vraag: Hoe laat ik de energie van de afstemming weer stromen?
Antwoord: Het opnieuw oproepen of activeren van de afstemming gaat verbazingwekkend eenvoudig. Alles wat je daarvoor hoeft te doen is de naam van de afstemming in je geest (of hardop) te zeggen. Daarna gaat de energie van de afstemming weer stromen alsof ze nooit weg is geweest. In de regel zal dit stromen wat zachter zijn dan tijdens de afstemming. Maar dit wordt sterker naarmate je de afstemming vaker oproept. (Dit kun je doen zo vaak je wilt.) Daardoor raakt de energie van deze afstemming steeds sterker verankerd in je energiesysteem.

Vraag: Werkt een afstemming net als een Reiki Inwijding, en kan ik deze ook uit mijn handen laten stromen?
Antwoord: Een afstemming dient vooral om je eigen lichaam en energiesysteem te optimaliseren. En daarnaast om bijvoorbeeld bepaalde spirituele zaken als Liefde, Vertrouwen, Vreugde te bevorderen. Je kunt de energie van een afstemming wel steeds in je lichaam en aura, maar normaal gesproken niet uit je handen laten stromen*. Overigens kunnen mensen waarmee je samen bent wel voordeel hebben van de fijne energie die er in je aura stroomt.

* Ik heb echter uit mijn afstemmingen een heel waardevolle nieuwe reikivorm ontwikkeld: Soul Reiki. Hiermee kun je veel verschillende waardevolle energieën uit je handen laten stromen en aan jezelf of aan anderen geven. Zoals Liefdes Handen of Violette Straal Handen (de reikivormen van resp. van Bron van Liefde en Violette Straal).
Aanmelden kan op elk moment.

Vraag: Wat kan ik na de afstemming precies doen met de energie?
Antwoord: Je kunt het op ieder moment gebruiken wanneer je daar zin in hebt of wanneer jouw dat op enige manier goed doet. Gebruik het in ieder geval waarvoor het bedoeld is: Emotionele Harmonie kun je gebruiken op ieder moment dat je onwenselijke emoties ervaart. Bron van Vrede wanneer je bijv. irritatie of boosheid voelt. Probeer er ook een gevoel voor te krijgen. Zo ontwikkel je jezelf op energiegebied steeds meer. En dat is heel waardevol in deze Aquarius Tijd waarin we naar de Vijfde Dimensie en hoger en het Gouden tijdperk toegaan.

Ik heb nog een vraag

Wellicht heb je na het lezen van deze vragen en antwoorden zelf ook nog vragen. Of opmerkingen of misschien een verzoek. Deze zijn altijd welkom en kunnen via het contactformulier gesteld worden. Ik zal ze na ontvangst zo snel mogelijk beantwoorden.

Contact
Home