Vragen

Vragen over afstemmingen

Vaak gestelde vragen over afstemmingen

Op deze pagina zie je een aantal vragen staan die regelmatig worden gesteld. Misschien is het zo dat er nog een aantal details zijn die misschien niet helemaal duidelijk zijn. Of waar je gewoon nog wat meer over wilt weten. Wellicht staat jouw vraag hier ook bij. Heb je zelf nog vragen, opmerkingen of aanmerkingen, of misschien een verzoek? Deze zijn altijd welkom en kunnen via het contactformulier gesteld worden. Ik zal ze na ontvangst zo snel mogelijk beantwoorden.


Vraag: Wat is een afstemming precies?
Antwoord: Je kunt een afstemming zien als een manier om je te verbinden met een bepaalde energie. In onze drukke wereld is het niet zo gemakkelijk om je eigen goed energie vast te houden door alle invloeden waarmee je te maken hebt. En misschien ben je net zoals veel andere mensen, gewoon niet zo goed verbonden met bepaalde energieën die wat minder dicht bij je staan. En dat is waar een afstemming je bij helpt. De afstemming is een energie-overdracht die plaats vindt over afstand, en voelt als een energiedouche die je lichaam en aura helemaal vult. Voor het ontvangen van een afstemming dien je een afspraak te maken (dit regelen we na de bestelling via e-mail). Daarna ben je verbonden met de afstemming en kun je de afstemming op ieder gewenst moment oproepen, dat wil zeggen door de naam in jezelf te zeggen deze weer te laten stromen. Een afstemming kan dus steeds weer opnieuw ervaren worden.

Vraag: Wat is het voordeel van het ontvangen van afstemmingen?
Antwoord: Hoewel niet iedereen zich daar evengoed van bewust is, bestaat ieder van ons uit energie en alles wat we waarnemen doet dat ook. Eigenlijk is alles energie, en kan materie niet bestaan als het niet van energie gemaakt was. We zijn ook steeds met energie bezig: een gedachte is energie, een emotie evenzo, ademen is energie, bewegen is energie… Alleen is het veel voordeliger als je gericht met energieën kunt werken (energiewerk). En als je precies die afstemmingen kunt uitzoeken die je voordeel opleveren. Daarom heb ik verschillende afstemmingen beschikbaar gemaakt zodat je die energieën kunt uitzoeken waar je graag gebruik van zou willen maken.

Vraag: Waarom heet een afstemming een afstemming?
Antwoord: In feite is het gewoon een benaming, die echter wel goed aangeeft waar het om gaat. Bij een afstemming is het zo dat je verbinding maakt met een energie. Dat afstemmen betekent eigenlijk zo goed mogelijk in contact treden met. Het werkt niet anders als de afstemknop van een oude radio. Soms praten mensen met elkaar maar ook langs elkaar heen, ze zitten dan niet op dezelfde golflengte. Hoe beter je je afstemt, hoe minder ruis, en dus hoe zuiverder de energieverbinding en energie-overdracht. En dus ook hoe beter de kwaliteit van de energie.

Vraag: Is een afstemming iets anders dan een inwijding?
Antwoord: Er zijn meerdere aanduidingen van hetzelfde proces. In wezen betekent inwijding het bekend maken met iets, of het openbaren van wat onbekend was. Inwijding, Openbaring, Initiatie en Activatie zijn een aantal termen voor hetzelfde proces. In het begin dat Reiki in opkomst was werd de term Inwijding het meest gebruikt. Nu wordt de wat meer neutrale term Afstemming steeds vaker gebruikt.

Vraag: De afstemmingen zoals ze staan beschreven lijken op Reiki Inwijdingen. Wat is de overeenkomst en wat is het verschil tussen beide?
Antwoord: Bij een Reiki Inwijding word je verbonden met de Reiki Energie en een aantal symbolen. Dat zorgt ervoor dat je deze energie via je handen (en vanaf Reiki II ook op afstand) op jezelf en anderen kunt overbrengen. De Reiki Energie is een bestaande, vaste energie. Mijn afstemmingen zouden ook deze Reiki Inwijdingen kunnen zijn. Maar het grote verschil is dat mijn afstemmingen verder gaan waar Reiki ophoudt, dat ze zich niet beperken tot een enkele energievorm. Alle bestaande energieën, en alle energieën die als mix of als nieuwe energie vormgegeven kunnen worden, zijn in principe als afstemming mogelijk. Denk bij voorbeeld aan een mix van twee of meer kleuren, of aan een groep van edelstenen die de 7 chakra’s vertegenwoordigen. Als een energie al bestaat, of deze bedacht of samengesteld kan worden, kan deze in principe ook tot een afstemming worden gemaakt. Afstemmingen zijn daardoor veel flexibeler en beter op specifieke omstandigheden en wensen af te stemmen.

Vraag: Hoe wordt het ontvangen van een afstemming over het algemeen ervaren?
Antwoord: In de regel wordt het ontvangen van een afstemming ervaren als een zachte energie, die gevoeld kan worden als een vloeien, stromen, warmte, frisse zachte wind, zachte prikkeling of tintelen. Het kan zowel in je aura als in je lichaam worden gevoeld. Vaak komt het binnen via het kruinchakra of derde oog. Maar als bij jouw een ander chakra meer ontwikkeld is kan het ook een andere zijn. Ook een andere plek in het aura is mogelijk. Waar het het gemakkelijkst binnen kan komen, daar zal de energie stromen. De ervaring is meestal vredig en liefdevol. Soms wordt het als thuiskomen ervaren. Of het gevoel dat je veel meer jezelf bent. Ook kun je je meer geaard voelen, steviger in je schoenen, meer betrokken, meer met je ziel verbonden. Heel vaak voel je je tijdens en na de afstemming lekker in je vel.
Doordat echter ieder energiesysteem zijn eigen vingerafdruk heeft, zal een afstemming voor iedereen iets eigens hebben, een persoonlijke ervaring die op jouw is afgestemd.

Vraag: Wat moet ik voor en gedurende een afstemming precies doen?
Antwoord: Bij de bestelling ontvang je een Instructie Pdf. Hierin staat precies omschreven wat je het beste kunt doen voor, tijdens en na de afstemming. Dit kan je helpen de afstemming zo goed mogelijk te ontvangen, zodat je er optimaal baat bij hebt.

Vraag: Hoe lang duurt een afstemming ongeveer?
Antwoord:

Een afstemming duurt 25 minuten, maar met voorbereiding en rustig uit de afstemming komen kan het in totaal ongeveer 30-40 minuten duren. Het is goed om minimaal 5 minuten voor de afstemming al aanwezig te zijn. Hierdoor ben je beter ontvankelijk voor de afstemming. En nadat de afstemming stopt is het goed nog even rustig te blijven liggen. Dit helpt om de energieën goed te integreren. (Zie het gartis Instructie Pdf voor alle details.)

Vraag: Hoe laat ik de energie van de afstemming weer stromen?
Antwoord: Het opnieuw activeren van de afstemming (ook oproepen genoemd) gaat verbazingwekkend eenvoudig. Alles wat je daarvoor hoeft te doen is de naam van de afstemming in je geest (of hardop) te zeggen. Daarna gaat de energie van de afstemming weer stromen alsof ze nooit weg is geweest. In de regel zal dit stromen wat zachter zijn dan tijdens de afstemming. Maar dit wordt sterker naarmate je de afstemming vaker oproept. Daardoor raakt de energie van deze afstemming steeds sterker verankerd in je energiesysteem.

Vraag: Wat kan ik na de afstemming precies doen met de energie?
Antwoord: Je kunt het op ieder moment gebruiken wanneer je daar zin in hebt of wanneer jouw dat op enige manier goed doet. Gebruik het in ieder geval waarvoor het bedoeld is: Emotionele Harmonie kun je gebruiken op ieder moment dat je onwenselijke emoties ervaart. Bron van Liefde wanneer je liefdevoller zou willen zijn. Probeer er ook een gevoel voor te krijgen. Zo ontwikkel je jezelf op energiegebied steeds meer. En dat is heel waardevol in deze Aquarius Tijd waarin we toegaan naar het Gouden tijdperk.

Contact

Home