Spiritualiteits Afstemmingen

DE SPIRITUALITEITS AFSTEMMINGEN: HET LEVEN ALS ONTDEKKINGSREIS

Aandacht voor jouw verschillende spirituele facetten

De Spiritualiteits Afstemmingen zijn ervoor om verschillende facetten van onze spiritualiteit extra aandacht te geven. Ze helpen je om jezelf op een gemakkelijker manier spiritueel verder te kunnen ontwikkelen. Om je weer bewust te maken van dat wat je bent, en de mogelijkheden die je in je hebt. Spiritualiteit komt van het woord spirit. Spirit staat voor geest en ziel, je Innerlijke Wezen. Je zou de geest het mannelijke principe kunnen noemen. Dat wat doet, dat wat tot stand brengt. En de ziel het vrouwelijke principe. Dat wat is, dat wat ervaart. Spiritualiteit zou je kunnen zien als het weer leren kennen (of herinneren) en opnieuw gebruiken van alle aspecten en mogelijkheden die je spirit in zich heeft. Zodat we alles kunnen ervaren wat we zijn.

Zorg dragen voor je lichaam, je persoonlijkheid en je ziel

Onze eigen ziel heeft gekozen voor een fysiek leven. En heeft daarvoor een fysiek lichaam bij elkaar gevibreerd. Precies zoals de bedoeling was om optimaal de ervaringen te hebben die het graag wil hebben. Met dank aan de ruimte die je fysieke moeder je daarvoor heeft geschonken. Het is echter belangrijk om nooit te vergeten: wij zijn een spiritueel wezen met een fysieke ervaring. Lichaam en persoonlijkheid zijn geschapen door de ziel. Deze mogen er ook gewoon zijn. Maar het is goed te bedenken: lichaam zijn we maar af en toe, wanneer we een fysieke ervaring hebben. Maar we zijn en blijven een ziel, altijd. Daarom is het belangrijk ook je ziel te erkennen en er goed voor te zorgen. En bedenk ook: wie vanuit het perspectief van zijn ziel leeft, hoeft geen dood te vrezen. Het leven, de ziel, is onsterfelijk, als ziel zul je er altijd zijn.

Leven in een fysiek lichaam als spirituele ervaring

Fysiek leven, het leven in een lichaam, maakt het mogelijk ervaringen te hebben die anders niet mogelijk zouden zijn. De keuze voor een fysiek leven is vanuit onze spirit, onze spiritualiteit, een weloverwogen keuze geweest. Al kunnen we ons dat niet meer herinneren. En kunnen we dat niet altijd begrijpen als we het hier op aarde niet gemakkelijk hebben, en soms even niet goed verder weten. Het leven op aarde is gewoon bijzonder uitdagend en complex. En kan ook heel verwarrend en frustrerend zijn. Maar maakt daardoor ook heel veel verschillende ervaringen mogelijk. En daarmee grote spirituele vooruitgang. We zijn nu bezig met de grootst denkbare spirituele vooruitgang. Welke ons aan het begin van deze Aquarius Tijd van dimensie 3 naar dimensie 5 brengt. De Ascentie of het ontwaken uit de illusie genoemd. Waarbij we samen aan een prachtige wereld gaan bouwen, het Gouden Tijdperk.

Sterrenvrouw

Je spirit aarden

Zeker nu we bezig zijn met het ascentieproces, is het van groot belang dat we weer echt spiritueel gaan worden. Dat onze spirit er volledig mag zijn, helemaal mag aarden. En wij daardoor zoveel meer mogelijkheden krijgen. Mee kunnen gaan bouwen aan het Gouden Tijdperk dat ons zo veel vreugde en geluk zal brengen. En een veel eerlijker wereld. De Spiritualiteits Afstemmingen kunnen je daarbij tot steun zijn. Je kunt daarbij uit verschillende waardevolle mogelijkheden kiezen. Bewustzijn ontwikkelen is altijd heel belangrijk, eigenlijk de basis van ieder spiritueel leven. Maar ook Overgave en Loslaten en Toelaten zijn heel wenselijk, net als de onvolprezen Violette Straal (Violette Vlam, Violette Vuur).

Open staan voor je Hoger Zelf

Maar wil je echt werk maken van je spirituele ontwikkeling, overweeg dan met je Hoger Zelf te gaan werken. Je Hoger Zelf is naast je Ik Ben Aanwezigheid (of God Zelf), een belangrijk deel van je ziel. Het zielsdeel dat het dichtst bij je staat, en er is om je te helpen dit fysieke leven op een goede spirituele manier te leven. Je kunt dat ook als het Hoger Zelf Pakket doen. Zodat je met waardevolle andere afstemmingen als Zelfliefde en Hart en Ziel dit proces overzichtelijker en gemakkelijker voor jezelf maakt.

Aarding

Bewustzijn

Hart en Ziel

Hoger Zelf

Kundalini

Loslaten en Toelaten

Overgave

Vergeving

Violette Straal

%d bloggers liken dit: