Chakra Afstemmingen

DE CHAKRA AFSTEMMINGEN, DE FIJNE HULP VOOR JE
ENERGIESYSTEEM

Energiecentra van licht

De Chakra Afstemmingen helpen om een belangrijk onderdeel van ons energiesysteem te ontwikkelen. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent wiel of schijf van licht. In driedimensionaal opzicht is het meer een vortex of trechter van lichtenergie, een tornado die snel ronddraaiend energie aanzuigt of juist afgeeft. Chakra’s zijn energiecentra en energietransformators, en een verbindend en essentieel onderdeel van ons energiesysteem. Ze brengen de energie in de juiste vibratie of frequentie, en verdelen die vervolgens over een lichaamsgebied dat ze hiermee gezond en vitaal houden. Ze staan in contact met de aura en daarmee met de buitenwereld, en geven de daaruit verkregen energie binnen het lichaam verder door aan de fijnere energiekanalen, de meridianen en nadi’s.

Een toren van zeven chakra’s, verbonden door de kundalini

Er zijn 7 hoofdchakra’s en vele bijchakra’s. De hoofdchakra’s vormen een verticale toren van 7 verdiepingen, in opklimmende energiefrequenties. Chakra 1 zuigt energie op uit de aarde en geeft overtollige energie daaraan ter reiniging ook weer af. Chakra 7 heeft een energie-uitwisseling met het universum en de hogere dimensies. Deze twee chakra’s zijn elkaars bovenkant en onderkant. De tussenliggende chakra’s 2-6 hebben binnen dit verticale systeem een horizontale ligging, waarbij ze een voorkant hebben die energie aanzuigt, en een achterkant die energie afgeeft. Deze chakra’s kruisen horizontaal de Kundalini, het lichtkanaal dat door de wervelkolom loopt en de chakra’s van levenskracht voorziet. De Kundalini en de chakra’s zijn daarmee onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Chakrabloemen als symbool voor het bloeien van levenskwaliteit

Chakra’s worden vaak vergeleken met een lotusbloem. Je zou kunnen zeggen dat je als belichaamde ziel in de aarde wortelt, om in de hemel te kunnen bloeien. En dat alle chakra’s in zekere zin bloemen zijn die minder of meer open staan. En die het tot bloei brengen van een bepaald levensgebied en een bepaalde levenskwaliteit vertegenwoordigen. Het zijn de ontwikkelingsstappen en bewustzijnsniveaus die gaan van volledig fysiek naar volledig spiritueel, waarbij elk niveau door een afzonderlijk chakra wordt vertegenwoordigd. Het chakrasysteem is een regenboog van kleuren, werkingen, en mogelijkheden, en heeft ook affiniteit met edelstenen, geuren en geluiden. Chakra’s verruimen de mogelijkheden waarmee je als baby begint steeds verder. En verruimen ook je bewustzijn van wat je bent, wat je doet, hoe je houding is tegenover de wereld.

chakras

Een proces van verdieping

Chakra’s zijn als bloemen die meer of minder geopend zijn. Hoe meer geopend, hoe meer ontvankelijk je bent voor de energieën die bij dat chakra horen. Hoe meer het chakra bloeit, hoe meer ontwikkeling en mogelijkheden er op dat gebied zijn. Dit kan echter ook betekenen dat er te veel binnenkomt. Bij hoogsensitieve personen kunnen ze ook te open staan, waardoor hun energiesysteem overbelast raakt. De opening van de chakra’s moet daarom zoveel mogelijk in overeenstemming zijn met je ontwikkeling en wat bij je past, en dat moet in stapjes groeien.

Het is een proces dat bij de geboorte en in het basischakra begint, en waarbij je gedurende je jeugd steeds verder omhoog gaat naar het kruichakra. In je volwassen leven begint zich dit proces steeds meer te verdiepen. Dit is afhankelijk van de ervaringen die je opdoet en de keuzes die je daarbij maakt. Het energiewerk dat je doet, en het bewustzijn dat je ontwikkelt. Of je het fijn vindt chakrawerk te doen, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en ervan geniet jezelf spiritueel te ontwikkelen.

Chakra Healing en Chakra Balancering

De Chakra Afstemmingen helpen om de chakra’s te openen, ze uit te balanceren, en ze van blokkades te bevrijden. Chakra’s kun je voelen als een bol van energie die zich op een bepaalde hoogte bevindt, en zich van daaruit subtieler verspreidt. Hoe beter voelbaar, hoe meer open ze zijn en hoe meer blokkades zich aan het oplossen zijn. Ze zijn onmisbaar voor healing en spiritualiteit. En werken ook op de lange termijn, ook ter voorkoming van problemen. In de tabellen zie je de belangrijkste gegevens omtrent een chakra in een compacte vorm weergegeven. De teksten proberen een beeld te schetsen van de kleur en het gevoel dat bij elk chakra hoort. En dat inzicht probeert te geven in de werking.

Het is het meest waardevol om met alle chakra’s te werken, want het is een samenhangend systeem. En met elk chakra ben je verbonden en van elk chakra heb je voordeel. Het is heerlijk om ze te gebruiken als een spiritueel ontwikkelingsproces, als ontdekkingsreis naar je eigen sluimerende mogelijkheden. Een goedkopere optie is Chakra Harmonie. Zie daar voor de aanvullende uitleg over dit interessante en waardevolle energiesysteem.

Chakra 1

Chakra 2

Chakra 3

Chakra 4

Chakra 5

Chakra 6

Chakra 7

Chakra Harmonie

%d bloggers liken dit: