WME VI: Dagelijks Energiewerk

Dagelijks Energiewerk, een must in spiritualiteit

Dagelijks Energiewerk, bewust je energie hoog houden

Je dagelijks bewust zijn van jouw energie

Deze slotaflevering gaat over Dagelijks Energiewerk. We hebben in deze serie verschillende aspecten bekeken van Werken met Energieën. Zoals de invloed van verandering, emoties, je ego en relaties op jouw energie.

In deze slotaflevering probeer ik nog wat kanten te belichten die je dagelijks op het gebied van jouw persoonlijke energie tegenkomt. Hoe je je van jouw energie bewust kunt zijn en hoe je deze in harmonie kunt houden. En wanneer nodig in harmonie kunt terugbrengen of misschien nog kunt verbeteren. Daarnaast probeer ik je ook nog wat ideeën aan de hand te doen die je daarbij kunnen helpen.

Je eigen energie gedurende de dag in kaart brengen

Probeer er een gewoonte van te maken regelmatig gedurende de dag jouw persoonlijke energie te voelen. Zo krijg je een goed energetisch beeld van jezelf. En wordt het gemakkelijker jouw energie te herkennen en bewaken.

 • Hoe is jouw energie gedurende de dag. Verandert deze vaak. Is deze ’s morgens anders dan ’s avonds.
 • Maakt het soort dag veel verschil. Is bijvoorbeeld jouw energie in het weekeind heel anders dan gedurende de week.
 • Hebben gedachten een grote invloed op je energie.
 • En hoe zit het met de invloed van emoties.
 • Zijn er misschien andere dingen die een grote invloed op jou hebben. Zoals de persoon waarmee je samen bent, of de situatie waarin je verkeert.
 • Merk je dat bepaalde ruimtes niet goed voelen, dat je deze liever vermijdt.
 • Of dat je je thuis altijd op je best voelt en op andere plekken juist niet.

Je bewust zijn van de energie van anderen

Een andere vorm van energiebewustzijn is goed opletten wanneer je met iemand samen bent. Wat gebeurt er in dat geval met jou en jouw energie. Je kunt op die manier relaties en contacten met andere mensen als een spiegel gebruiken. Wat is hun invloed op jouw energie, en wat is jouw invloed op hun energie. Ook dat laatste is interessant. Want ook dat kan je helpen jouw energie zo aan te passen dat deze voor beide partijen zo gunstig mogelijk is.

Dit is bijvoorbeeld erg fijn in relaties. Zeker als dit wederkerig gebeurt. Want je helpt er elkaar mee. En je geeft elkaar op deze manier als het ware energetische liefde en zorgzaamheid. Ook zal dit, als je er meer ervaring en handigheid in krijgt, op nog een andere manier heel gunstig uitwerken. Het zal namelijk veel ruzies, conflicten, en onderhuidse irritaties voorkomen. Door acceptatie van en het aanpassen aan elkaars energie komt het gewoon niet tot onenigheid.

Ook bij andere contacten kan dit gunstig werken. Zoals met medeleerlingen of medecursisten, werkcollega’s, buren, kennissen en dergelijke. Het verschil is wel dat deze contacten minder frequent kunnen zijn en vaak minder emotionele impact hebben. Waardoor energie-afstemming wat moeilijker kan zijn.

Help, ik word overweldigd door de situatie

Het kan echter ook zo zijn dat je in een situatie jezelf verliest. Dat je overweldigd raakt door wat iemand zegt of doet. Of door wat er gebeurt op de plek waar jij aanwezig bent. Je wilt bijvoorbeeld een drukke straat oversteken, en vlak voor je gebeurt op dat moment een akelig ongeluk. Of je bent getuige van onzinnig politiegeweld tegen een verwarde persoon. En ook een brand waarbij mensen in paniek uit hun huis rennen kan je erg uit je doen brengen.

Dingen die je uit je doen brengen hebben altijd te maken met jouw energie die alle kanten op stroomt. Deze energie moet je dan weer terughalen. Jij hebt jouw energie nodig. Niet de situatie waarin je verkeert. Alleen als je in liefde naar de situatie kunt kijken, kan jouw liefde hier helpen. Alleen als je in harmonie kunt blijven, kun je de disharmonie van een situatie met jouw harmonie verminderen.

Tips voor Dagelijks Energiewerk

Elke vorm van spiritualiteit, ook Werken met Energieën, kost tijd om goed te leren en integreren. En ook hiervoor geldt: oefening baart kunst. Hier zijn een aantal tips die je kunnen helpen bij Dagelijks Energiewerk. Om dagelijks met energiebewustzijn en energiewerk bezig te zijn. En om hier steeds beter in te worden.

 1. Probeer elke dag je bewustzijn te oefenen (de afstemming Bewustzijn kan je hierbij helpen). Een goede methode kan bijvoorbeeld zijn om ’s avonds voor het slapen gaan de dag nog een keer door te nemen. Nog even terug te gaan naar wat je vandaag allemaal meegemaakt hebt. Zonder daarbij een oordeel over jezelf, over anderen of de door jou meegemaakte situaties te vellen. Hierdoor leer je heel goed bewust te worden van wat er in je en met je gebeurt.
 2. Breng in kaart welke personen, situaties of omstandigheden een grote invloed op jouw energie hebben.
 3. Wat gebeurt er hierbij precies met jou, waarom hebben deze personen, situaties of omstandigheden zo’n grote invloed op jou? Kun je hieruit bijvoorbeeld extraheren wat jouw zwakke kanten zijn, zodat je die sterker kunt maken?
 4. Als deze invloed ongewenst is, probeer je dan te oefenen om de volgende keer beter op je energie te letten (energiebewaking). Je kunt je bijvoorbeeld deze situatie voorstellen waarbij je nu op de gewenste manier reageert. Deze virtuele oefening kan je in de realiteit ook echt vooruit helpen.
 5. Lukt het je de situatie te verbeteren, ook al is het maar een klein beetje elke keer, voel dan liefde voor jezelf. Je hebt immers stappen in de goede richting gezet. Je hebt nuttig werk gedaan met je energie. En voel ook dankbaarheid voor deze verbetering. Dankbaarheid is de magneet die steeds meer verbeteringen naar je toe zal trekken.

Hiermee is een eind gekomen aan de serie Werken met Energieën. Ik hoop dat het waardevol voor je was en je helpt bij het Werken met Jouw Energieën. Vragen en opmerkingen zijn welkom en kun je hier met me delen.

WME I: Werken met Energieën
WME II: Verandering van Energie
WME III: Emoties
WME IV: Het Ego
WME V: Relaties

Comments are disabled.