WME I: Werken met Energieën

Werken met Energieën, de serie over energiewerk en energiebewustzijn

WME I: WERKEN MET ENERGIEËN, LEER BEWUST JE ENERGIE TE VERHOGEN

Waar Werken met Energieën over gaat

Waarom is Werken met Energieën, of Energiewerk, belangrijk voor ons? In feite bepaalt jouw energie hoe je het leven ervaart. Daarom is energiewerk, het positief veranderen van je energie, waardevol werk. Door je zo vaak mogelijk bewust te zijn van je energie, en deze waar mogelijk en nodig positief aan te passen, verbeter je vanzelf je leven. Als algemene regel geldt: hoe beter je je voelt, hoe hoger je energie. Werken met Energieën betekent dus ook: zorgen voor een hoge energie zodat je je goed voelt. En dat is net zo belangrijk als bijvoorbeeld het goed verzorgen van je lichaam.

Dit is het eerste deel van een serie over Werken met Energieën. Er zullen nog meerdere delen volgen. De vervolgdelen zullen meer ingaan op concrete situaties. Over hoe je dagelijks met jouw energie omgaat. Deze inleiding geeft vooral een algemeen beeld van Energiewerk.

Energie als de basis van het leven

Wat bedoelen we precies met Werken met Energieën? Voordat we deze vraag helder kunnen beantwoorden, is het goed om eerst nog even wat dingen te vertellen over energie. Zodat we weten waar we het over hebben. Energie is de basis van al het leven. Het is zowel het leven zelf, als wat er in of door het leven gebeurt. Alles is energie, en energie is er altijd, het raakt nooit op. Het verandert alleen van vorm, maar niet van wezen. Al het fysieke leven is ook energie, maar energie in een gestolde vorm. Waarin de atomen zo’n lage vibratie of energiefrequentie hebben, dat deze als het ware bijna stil staan. En daardoor een ‘gestolde’ of tastbare vorm aanneemt, die onze zintuigen kunnen waarnemen.

Wat bedoelen we met energiewerk

Terug naar onze vraag: Wat bedoelen we precies met Werken met Energieën, ook wel energiewerk genoemd? Als we het woord werken een beetje ruim opvatten, kunnen we zeggen dat iedereen met energieën werkt. Iedere dag, ieder moment. Leven is in feite Werken met Energieën.

Maar deze vorm van werken gaat voor een groot deel onbewust en automatisch. We hoeven niet te leren ademen. Onze zintuigen gebruiken we zonder gebruiksaanwijzing, zodra deze zich ‘geopend’ hebben. Bewegen doen we ook automatisch. Al kost het de nodige moeite om als baby de fijn-afstemming helemaal onder de knie te krijgen. Je leert lopen met vallen en opstaan. Ook elke gedachte die we hebben verandert onze energie een beetje. Leven is een constante vorm van energieverandering, die door onze keuzes, bewust of onbewust, worden veroorzaakt.

Je bewust worden van energieveranderingen

In deze serie gaat het vooral om het bewust Werken met Energieën. Om meer te weten te komen over de energieveranderingen die we ondergaan. Energieveranderingen die zonder ophouden in ons leven gebeuren. Bij Werken met Energieën kun je je de volgende vragen stellen: Wanneer doe je dat. Hoe en in welke situaties doe je dat. Hoe kun je leren meer bewust en effectief met energieën te werken. En wat is het voordeel daarvan.

Bewuste vormen van Werken met Energieën

Werken met Energieën is bewust letten op je energie op een bepaald moment, en deze waar nodig bijsturen. Maar het kan ook gaan over een bepaalde energie positief veranderen. Of actief voorkomen dat je energie negatief wordt beïnvloed. Jezelf leren afstemmen op de goede energie hoort bij de Vijfde Dimensie.

Denk aan dingen als het beschermen van je aura, positief denken, werken aan je chakra’s, aarding, yoga, chi gong en tai chi. Of denk aan meditatie, afstemmingen, activaties en dergelijke. Het gebruik van helende kleuren, helende geuren of klankschalen. Of aan de verschillende vormen van Reiki. Zoals de door mij ontwikkelde Reikivorm Soul Reiki, waarbij je actief met je Hoger Zelf samenwerkt. In deze zin is elke vorm van echte healing ook energiewerk. Energiewerk is in feite alles wat je doet om je energie hoog te houden, of weer omhoog te brengen.


Deel II van de serie Werken met Energieën gaat over Verandering van energie.  

WME II: Verandering van Energie
WME III: Emoties
WME IV: Het Ego
WME V: Relaties
WME VI: Dagelijks Energiewerk

Comments are disabled.