Verwachtingen

Verwachtingen, het prima recept voor teleurstellingen en relatieproblemen

Verwachtingen, het wantrouwen van het creatieproces

De negatieve en de positieve vorm van verwachtingen

Onze verwachtingen houden rechtstreeks verband met hoe we ons voelen, en hoe we in het leven staan. Of we gedesillusioneerd zijn of een vreugdevol en zinrijk leven hebben. Daarom: verwachtingen, wat kun je daar van verwachten? En we bedoelen hier vooral de negatieve vorm. De vorm die ook het meeste voorkomt. En waar vrijwel iedereen zich in meerdere of mindere mate door laat leiden. Helaas kunnen we van deze negatieve vorm weinig goeds verwachten.

Verwachting komt soms voort uit hoop, maar vaker uit je wil (ego). Het baseert zich dan op angst of een van zijn afgeleide vormen, zoals wantrouwen. Het is een vorm van controle want je vertrouwt niet onvoorwaardelijk dat je zult ontvangen wat je je wenst. Verwachting wordt daardoor (Wet van Aantrekking) een blokkade van wenselijke ervaringen.

Wanneer hebben we het over de positieve vorm? Als je gelooft in het goede. En als je de intentie hebt om hiermee het Hoogste Goed van allen te dienen. Waarbij je niet in detail bepaalt hoe dat eruit moet zien. In dat geval laat je immers het universum vrij de beste uitkomst voor iedereen voort te brengen. Bovendien geeft dat veel meer vrijheid: persoonlijk, in relaties, en voor onze wereld als geheel. En zal het de keren dat je je ongelukkig voelt omdat dingen niet gaan zoals je graag wilt, aanzienlijk verminderen.

Het creatieve proces in de weg zitten

Verwachtingen, die samenhangen met onze verlangens, verstoren de stroom van creativiteit. Ze bepalen dat de werkelijkheid alleen op een bepaalde manier mag plaatsvinden. Het zijn gehoopte of geplande uitkomsten, of zelfs een soort afdwingen van een bepaalde uitkomst. Vergelijk het met een waterstroom die gedwongen wordt door een smal kanaal te stromen. Daardoor verliest het water zijn levendigheid en frisse energie. En kan het alleen, uitgeblust, op een bepaalde plek aankomen. Het creatieve proces wordt daardoor van zijn meest levendige energie en meest positieve manifestatie beroofd.

Eigenlijk vertel je het universum met negatieve verwachtingen dat je het creatieproces niet vertrouwt. Dat je niet gelooft dat het creatieproces jou de op dit moment best mogelijke uitkomst brengt. Verwachtingen zijn dus eigenlijk gebaseerd op wantrouwen, op het wantrouwen van het universum en het creatieproces dat door het universum wordt volbracht.

Het verband tussen verwachtingen en ervaringen

Verwachtingen vinden meestal plaats als gevolg van eerdere negatieve ervaringen. Deze negatieve ervaringen zijn vaak niet meer duidelijk in je bewustzijn aanwezig. Ze zijn dan verdrongen, naar je onderbewustzijn verbannen. Met alle negatieve gevolgen van dien. Het is belangrijk dat je je van deze negatieve ervaringen weer bewust wordt. Zodat ze niet langer jouw creativiteit, en het universele creatieproces, kunnen verstoren. En jouw ervaringen brengen die je niet wenst.

Het bijzondere van verwachtingen is dus dat ze meestal ontstaan door een al verstoord universeel creatieproces. Soms ook doordat je gewoon niet goed ziet wat positief voor je is. Dat je ego je op andere, verkeerde gedachten brengt. Door dit verstoorde creatieproces, of de bemoeienissen van je ego, krijg je dan ongewenste ervaringen. En om die te voorkomen probeer je door verwachtingen, bepalen hoe zich de creatie moet voltrekken, de volgende keer betere uitkomsten te krijgen.

Verwachtingen, een prima recept voor teleurstellingen

Verwachtingen hebben ook een zeer negatieve invloed op relaties. Ze zorgen voor allerlei relatieproblemen, en laten relaties op de klippen lopen. Verwachtingen zijn ook een prima recept voor teleurstellingen. Hoe hoger gespannen, hoe dieper de teleurstellingen. Verwachtingen die herhaaldelijk niet uitkomen, leiden naast teleurstellingen ook vaak tot verdriet en frustraties. En kunnen uiteindelijk uitmonden in moedeloosheid, wanhoop en depressie. (De midlifecrisis is er ook een voorbeeld van.)

Het gekke is dus eigenlijk dat een verwachting niet alleen vaak volgt op een negatieve ervaring, maar deze tegelijkertijd ook voortbrengt. Natuurlijk zou je kunnen weten dat jij niet zo goed in creatie bent als het universum. En dat je door daarin in te grijpen, door voorwaarden te stellen, alleen maar mindere ervaringen zult krijgen. Kies er daarom voor de creativiteit van het universum volledig vrij te laten. Laat wantrouwen, twijfel en dwang achterwege. Liefde, vertrouwen en bewustzijn van het proces zijn ook hier de spirituele oplossingen tot betere ervaringen. En meer vreugde in het leven.

Voorbeelden van positieve verwachtingen

Zoals al gezegd gaat dit bericht vooral over negatieve verwachtingen. Om bewustzijn te krijgen van waarom en waardoor we ze hebben, en welke onwenselijke gevolgen ze hebben. Maar je kunt ook op een positieve manier in verwachting zijn, en zo wenselijke ervaringen aantrekken. Hier zijn wat voorbeelden:

  • Elke ervaring is mijn eigen schepping, uitgevoerd door het universum.
  • Ik concentreer me volledig en uitsluitend op mijn verlangens.
  • Positieve verlangens herken ik doordat ze altijd gepaard gaan met positieve emoties.
  • Het is mijn intentie dat elk van mijn creaties het Hoogste Goed van allen dient.
  • Ik verwacht alleen het beste maar laat het universum vrij in de manier waarop.
  • Gaat iets niet zoals ik hoop, dan probeer ik mijn creatie positief aan te passen.
  • Ik ben dan niet teleurgesteld, maar zie het als een uitdaging tot verbetering.
  • Dat wat ik in volle geloof verwacht, zal zich manifesteren.
  • Als ik me volledig richt op wat ik wens, kan mijn ervaring alleen maar fijn zijn.
  • Ik ben dankbaar voor alles wat het universum mij brengt.

Op deze manier kun je met recht positieve uitkomsten verwachten. Want je weet dat het universele creatieproces alleen in vrijheid optimaal kan manifesteren. Zo kunnen jouw verlangens, zolang je hiermee de beste intenties hebt, jou de mooiste en beste ervaringen schenken.

Comments are disabled.