Karma

Karma, leren begrijpen hoe de universele wet van oorzaak en gevolg jouw levens beïnvloedt

Karma, het mooie universele systeem dat zielsevolutie versnelt

Wat is Karma en hoe gaat het in zijn werk

Karma, wat is dat nou eigenlijk? Karma zou je een universele wet kunnen noemen, die naar je terugbrengt wat je aan de wereld geeft. Hoewel het voor veel mensen een nogal negatieve lading heeft (straf, terugkerend lijden…), is het feitelijk een heel mooi systeem. Want het zorgt uiteindelijk voor een betere jij en een betere wereld. Het brengt bewustzijnsgroei, liefde, harmonie, balans, verantwoordelijkheid, betere keuzes…

Het is een term uit het hindoeïsme en boeddhisme die ons vertelt dat wat je denkt, zegt en doet, gevolgen heeft voor de ervaringen die je daarna zult hebben. Je zou het ook de wet van oorzaak en gevolg of de wet van aantrekking kunnen noemen. Want van alles wat je veroorzaakt in je leven, zul je uiteindelijk de gevolgen ervaren. Positief en negatief.

Karmische gevolgen en waar ze zich voordoen

Karmische gevolgen doen zich op allerlei vlakken van je leven voor. De belangrijkste vorm waarin je karmische gevolgen kunt ervaren is in je persoonlijke leven. Dat komt het dichtst bij je. Mogelijk zul je het terugzien in de situaties waarin je vaak terechtkomt. Net als bij problemen en zwaktes die bij je lijken te horen. Een vlak waarop je ze zeker vaak zult zien is relaties. Relaties zijn immers een uitgelezen mogelijkheid om karmische problemen te herstellen. Om zielsgroei te versnellen. Maar karmische relaties komen niet alleen persoonlijk voor. Naast persoonlijk karma, kun je ook nog te maken hebben met bijvoorbeeld familiekarma, landkarma (en aardekarma), en groepskarma (gender, cultuur, religie, ras e.d.). In feite heeft elke groep karmische banden die geheeld willen worden.

De factor tijd en de relatie tussen karma en reïncarnatie

Daarnaast hebben we ook te maken met tijd als complicerende factor. Je zou sneller begrijpen hoe karmische relaties werken als je meteen de gevolgen van je daden zou ervaren. Maar oorzaak en gevolg liggen vaak ver uit elkaar. Daarbij komt dat sommige gevolgen zich pas in volgende levens zullen tonen: reïncarnatie.

Als je wat dieper nadenkt over karma, zul je begrijpen dat niet elk gevolg zich kan beperken tot dit leven. Je zult elke rol een keer spelen: man-vrouw, leraar-leerling, rijkaard-armoedzaaier… Zodat je niet alleen de positieve kanten van iets ervaart, maar ook de negatieve. Want stel je bent een man, en doet niet altijd even aardig tegen vrouwen. Dan zul je volgens de wet van karma vroeg of laat de gevolgen daarvan oogsten. En hoe gaat dat beter dan wanneer je in een volgend leven vrouw bent en nu zelf door mannen onaardig bejegend wordt?

De rollen van dader en slachtoffer die we allemaal spelen

Zo kun je je dus heel wat rollen, machtsverhoudingen en problemen voorstellen, waarbij je zowel de rol van dader als slachtoffer zult spelen. Karma en reïncarnatie zorgen er daarbij voor dat je je bewust wordt van oorzaak en gevolg. Waarbij het ervaren van beide kanten van de medaille iedereen spiritueel sterker maakt. Het karmische harmoniemodel betekent: zo je zaait zul je oogsten. En aan de hand van hoe ongewenst en vervelend je die oogst vindt, zul je vroeg of laat het zaaien positief leren aanpassen. Daardoor ontstaat er harmonie en balans in jouw persoonlijke leven. En, voor zover het jouw aandeel betreft, in dat van de groepen waartoe je behoort.

Omdat het karmische systeem voor iedereen geldt, op ieder moment en in iedere situatie, is het een volkomen eerlijk systeem. Enkel met de bedoeling het universum in volledige harmonie en balans te brengen / houden.

Wat kun je doen om negatief karma te verminderen?

Karma brengt je vroeg of laat tot de conclusie dat onprettig gedrag leidt tot onprettige ervaringen. En aangezien prettige ervaringen veel leuker zijn… Je zult je ooit daarvan bewust worden en dan kiezen voor prettige ervaringen. Maar hoe doe je dat?

Wat altijd helpt is bewustzijnsgroei: wat is mijn karma, hoe voorkom ik negatief karma en bevorder ik positief karma. Ook belangrijk: liefde, bijvoorbeeld in de vorm van liefdevolle keuzes. Andere afstemmingen die je goed kunnen helpen zijn: Violette Straal (transformatie) en Loslaten en Toelaten. En de 3 afstemmingen van het Helende Creatie Pakket (Helende Gedachten, Helende Woorden en Helende Daden). Maar welke afstemmingen of andere hulpmiddelen je ook kiest: bewustzijnswerk en liefdeswerk zijn noodzakelijk, elke dag. Als je daarmee aan de slag gaat: heel veel succes!  

Comments are disabled.