Buitenwereld

De Buitenwereld, jezelf beter begrijpen door wat je buiten je ziet

De Buitenwereld, in de spiegel zien wie en wat je nu bent

Kijken in de spiegel, kijken naar de Buitenwereld

De Buitenwereld voelt vaak als een bron van frustratie en verdriet. Een probleemmaker die niet van ophouden weet. Maar al lijkt het de oorzaak van veel narigheid, het is juist een gevolg, een spiegel van onszelf. Het spiegelt namelijk ons bewustzijn, onze binnenwereld. Waar ons collectieve bewustzijn onze gezamenlijke wereld weerspiegelt, spiegelt ons persoonlijke bewustzijn zich in onze persoonlijke wereld. Onze persoonlijke wereld verschilt derhalve van hoe ieder ander mens zijn wereld ervaart.

Want ieder mens is uniek en heeft dus zijn eigen buitenwereld, met zijn eigen ervaringen. Deze buitenwereld is de perfecte afspiegeling van jouw binnenwereld. Dit bericht, de laatste in een serie van 3, richt zich helemaal op de buitenwereld. Wat heb je aan deze spiegel. En hoe kun je deze spiegel in jouw voordeel gebruiken. De voorgaande twee berichten zijn: Binnenwereld en Buitenwereld en Binnenwereld.

Jezelf mooi maken, jezelf herkennen

Stel je de volgende situatie voor. Je bent een heel jong meisje en je staat in de badkamer. Je hebt een krukje gepakt zodat je bij de spullen kunt die op het schapje liggen. Die lijken je interessant. Want je zag dat mama die gebruikt om zichzelf mooi te maken. En dat wil jij ook. Opeens zie je iemand in de spiegel. Een leuk meisje. Als je tegen haar glimlacht, dan glimlacht ze meteen terug. Je pakt een haarborstel en begint je haar te borstelen. Nu zie je opeens dat het meisje ook haar haren aan het borstelen is. Zo grappig, je moet er om lachen… en het meisje ook. Plotseling begint je iets te dagen. Dat meisje in de spiegel, ben ik dat misschien…?

De wereld met de kleur van ons eigen humeur

Wij bevinden ons in een vergelijkbare situatie als dat meisje. We beginnen ons ervan bewust te worden dat de wereld zoals we die zien en ervaren niet los van ons staat. Maar dat dit het gevolg is van wat we denken, zeggen en doen. De weerspiegeling representerend van ons bewustzijn. Langzaam maar zeker beginnen we ons bewust te worden van de relatie tussen onszelf en onze buitenwereld. We beginnen te doorzien dat deze twee een directe relatie met elkaar hebben.

We merken bijvoorbeeld dat onze eigen innerlijke onvrede zich manifesteert als conflicten in de buitenwereld. Of we merken dat op dagen dat we een slecht humeur hebben, de wereld er ook minder mooi uitziet. Waardoor mensen negatiever op ons reageren dan wanneer we vrolijk door het leven stappen.

Gebruik de Buitenwereld voor verbetering van je Binnenwereld

Net als het meisje zie je in de spiegel dat je haar niet mooi zit en kam je het tot het er weer mooi uitziet. Ook de bewustzijnsspiegel laat je zien wat er niet mooi aan je is. Je zou ervoor kunnen kiezen om niet met oordeel, afkeer of andere negatieve emoties te reageren op wat je niet mooi vindt. Maar om te accepteren dat dit iets over jou zegt. En vervolgens deze spiegel positief te gebruiken om jezelf te verbeteren.

Tabel Bewustzijn en Buitenwereld

Wat zie ik in de Buitenwereld Wat zou deze bewustzijnsspiegel over mijn Binnenwereld kunnen vertellen
Mensen zien mij niet staan Ik zie mijzelf niet staan, ik zou mijn Zelf wat meer aandacht moeten geven.
Ik word regelmatig gepest Als ik mezelf volledig zou accepteren, en in mijn kracht zou gaan staan, zouden anderen die behoefte niet hebben.
Niemand doet aardig tegen mij, niemand houdt van mij Ik ben kennelijk veel te aardig voor mijn ego. Het is hoog tijd dat ik eens liever voor mijn Zelf ben (Zelfliefde).
Ik krijg af en toe te maken met agressie Onderdruk ik mijn eigen boosheid, waardoor anderen agressief van mij worden?
Mensen staan altijd klaar met hun oordeel over mij Zit ik onbewust misschien zelf vol oordelen, accepteer ik anderen of mezelf wel echt?
Steeds weer val ik voor slechte mannen / vrouwen Er zitten ‘slechte’ neigingen in mij. Wanneer ik me daarvan door mijn partner bewust word geeft mij dat de mogelijkheid ze in mijzelf te transformeren.
Mensen misbruiken mij of willen altijd van mij profiteren Hebben anderen de neiging mij te misbruiken omdat ik mijn innerlijke goedheid misbruik, er niet naar luister en er niet naar handel?
Het gebeurt zo vaak dat mensen mijn hulp vragen Heel goed dat je mensen helpt. Maar help je ze echt? Of los jij alleen de problemen op die zij zelf zouden moeten oplossen, zodat zij er iets van kunnen leren?
Steeds weer loop ik tegen dezelfde dingen aan Lessen blijven net zo lang terugkomen tot ik ze heb geleerd. Leren Loslaten en Toelaten en transformatie is hard nodig voor mij.
Mensen vertrouwen me voor geen cent Ik ben heel wantrouwig, tegen mezelf, tegen andere mensen en tegen de wereld. Laat ik vertrouwen hebben in het goede in de mens. Ook in mijn Zelf.
Mijn relaties lopen heel vaak op een teleurstelling uit Kan het zijn dat ik een veel te hoog verwachtingspatroon heb, en dat ik relaties gebruik om mijn problemen te laten oplossen? Is teleurstelling het antwoord op mijn teleurstellende intenties?

Met liefde werken aan je Zelf

Je kunt de buitenwereld, de spiegel, dus gebruiken om je eigen persoonlijke wereld te verbeteren. Wat zien we in de spiegel, wat zien we in onze wereld? Dit kunnen we vervolgens gebruiken als terugkoppeling naar onze binnenwereld. De tabel hierboven geeft een kleine greep uit wat je in de Buitenwereld kunt tegenkomen. En wat daarvan de betekenis zou kunnen zijn. Probeer hiermee flexibel om te gaan. Hopelijk helpt het je om liefdevol en zonder oordeel naar jouw eigen situatie te kijken. En daaruit te destilleren hoe je liefdevol aan jezelf zou kunnen werken.

Lees ook het bericht over de Binnenwereld. Dit heeft hetzelfde doel, zelfverwerkelijking, maar volgt een andere benadering. Beide benaderingen kunnen waardevol zijn, zeker als je ze naast elkaar gebruikt. Kies je niet voor beide tegelijk, dan is werken met je Binnenwereld het meest waardevol.

Binnenwereld en Buitenwereld

Binnenwereld

Comments are disabled.