Hersengolf Afstemmingen

De Hersengolf Afstemmingen, voor gezondheid, welzijn en vermindering van stress

De Hersengolf Afstemmingen, bepaal zelf wat er in je hoofd gebeurt

Hersengolf Afstemmingen, hersenactiviteiten en bewustzijnsstaat

Met de Hersengolf Afstemmingen kun je de hersenenactiviteiten beïnvloeden, en daardoor jouw staat van bewustzijn. Hersengolven worden veroorzaakt door de activiteit van de hersencellen. Deze geven elektrische signalen af en op die manier zorgt het zenuwstelsel ervoor dat de verschillende delen van het lichaam met elkaar kunnen communiceren. Waardoor allerlei taken kunnen worden uitgevoerd.

Ook zorgt dat voor een feedback zodat alle processen in ons lichaam kunnen worden bijgestuurd en geoptimaliseerd. Deze hersenactiviteiten kunnen worden geregistreerd door medische apparatuur zoals een EEG. Deze apparatuur geeft de hersenfrequentie in Hertz (Hz) per seconde weer. Daardoor zie je eigenlijk hoe veel werk de hersencellen op dat moment verrichten. En hoe druk het dus op dat moment in je hoofd zal voelen.

Vijf soorten hersengolven

Deze hersengolven kun je verdelen in een aantal soorten, om onderscheid te maken tussen de momenten waarop de hersenen meer of minder actief zijn. Meestal gebeurt dat onderverdelen in 5 soorten met ongeveer deze frequentie:

Soort Hersengolven Hersengolven Frequentie in Herz (Hz)
Gamma Hersengolven 40-100 Herz
Beta Hersengolven 14-40 Herz
Alfa Hersengolven 7-14 Herz
Theta Hersengolven 4-7 Herz
Delta Hersengolven 0-4 Herz

De hersenfrequentie loopt in deze opsomming van hoog naar laag. Gamma heeft de hoogste frequentie, Delta de laagste. Bij een weergave van de hersengolven zie je dat Delta er veel minder druk uitziet dan Gamma. Toch is het zo dat Beta Hersengolven de bewustzijnstoestand weergeeft met veruit het meeste stress. Hoewel Gamma de meeste hersengolven per seconde heeft, is echter de amplitude ervan lager. Dat wil zeggen: Gamma produceert minder pieken. Daardoor voelt Gamma wel intens, maar heeft het toch niet de stress van Beta.

De dominerende hersengolven bepalen hoe je je voelt

Hersengolven komen normaal gesproken als een mix voor, de hersengolven die dominant zijn bepalen je bewustzijnsstaat. Je zou je een mengpaneel kunnen voorstellen met vijf schuifregelaars: Gamma, Beta, Alfa, Theta en Delta. De schuif die het meest naar boven geschoven is, is de soort hersengolven dat domineert. En dat is een weerslag van jouw bewustzijnsstaat van dat moment. Dit toont hoe je je voelt in je hoofd, en waar je op dat moment goed toe in staat bent en waartoe niet. Want de bewustzijnsstaat die samenhangt met je hersenactiviteit maakt dat sommige activiteiten je goed afgaan en andere zaken juist heel moeilijk zijn.

Beta Hersengolven zijn bijvoorbeeld totaal ongeschikt om te mediteren. Delta Hersengolven werken weer helemaal niet mee bij een conflict. Je hebt dan gewoon helemaal geen zin om ruzie te maken.

Met de Hersengolf Afstemmingen actief jouw bewustzijnsstaat veranderen

Hersengolven zijn niet alleen een weergave van hoe druk het in ons hoofd is. Hersengolven vertellen ons ook hoe we reageren op de buitenwereld, en wat dat met onze binnenwereld doet. Daarbij hebben we een reactiepatroon dat vaak nogal onbewust is en door de jaren heen ontstaan is. Maar het mooie is: we hoeven niet lijdzaam toe te zien wanneer dat niet op een fijne manier gebeurt. Via de Hersengolf Afstemmingen kun je actief jouw bewustzijnsstaat aanpassen aan hoe je deze graag wilt hebben. Bijvoorbeeld ter bevordering van je gezondheid, welbevinden en om mentale rust te verkrijgen.

De Hersengolf Afstemmingen: Gamma, Alfa, Theta en Delta

Je kunt op Afstemmingen.com de 4 gezondere hersengolven vinden. De Beta Hersengolven geven vooral stress en die hebben we al te veel. Die worden derhalve niet aangeboden. De Gamma Hersengolven zijn heel geschikt om meer in balans te komen en voor Piek Prestaties. De Alfa Hersengolven zijn heel geschikt om gefocust, effectief en ontspannen te werken. De Theta Hersengolven zijn heel fijn om bij te mediteren en om stress kwijt te raken. De Delta Hersengolven tenslotte zijn de meest ontspannende hersengolven, fijn voor diepe meditatie en spirituele oefeningen. Kortom: de Hersengolf Afstemmingen hebben je heel veel voordelen te bieden.

De 3 die het best bij elkaar passen, Alfa, Theta en Delta, kun je ook samen in het Hersengolven Pakket kopen. (Gamma voelt en werkt net een beetje anders dan de andere 3, en wordt daarom alleen los verkocht.)

Gamma Hersengolven

Alfa Hersengolven

Theta Hersengolven

Delta Hersengolven

Hersengolven Pakket

Comments are disabled.