Chakra Afstemmingen

De Chakra Afstemmingen, als healing en ontwikkeling van jouw chakra's belangrijk voor je is

De Chakra Afstemmingen, voor Chakra  Healing en Chakra Balancering

De Ontwikkel je chakra’s met de Chakra Afstemmingen

De Chakra Afstemmingen helpen om een belangrijk onderdeel van ons energiesysteem te openen, ontwikkelen en van blokkades te ontdoen. Het woord chakra komt uit het Sanskriet en betekent wiel of schijf van licht. In driedimensionaal opzicht ziet een chakra eruit als een vortex of trechter van lichtenergie. Een tornado die snel ronddraaiend energie aanzuigt (voorkant) of afgeeft (achterkant).

Chakra’s zijn energiecentra en energietransformators, en een verbindend en daardoor essentieel onderdeel van ons energiesysteem. Ze brengen de energie in de juiste vibratie of frequentie. En verdelen die vervolgens over een lichaamsgebied dat ze hiermee gezond en vitaal houden. De chakra’s staan in contact met de aura en daarmee met de buitenwereld. Ze geven de daaruit verkregen energie binnen het lichaam ook verder door aan de fijnere energiekanalen, de meridianen en nadi’s. Het is belangrijk de chakra’s gezond te maken en te houden, en daarvoor zijn de Chakra Afstemmingen bedoeld.

Een toren van zeven chakra’s, verbonden door de kundalini

Er zijn 7 hoofdchakra’s en vele bijchakra’s. De hoofdchakra’s vormen een verticale toren van 7 verdiepingen, in opklimmende energiefrequenties. Chakra 1 zuigt energie op uit de aarde en geeft overtollige energie daaraan ter reiniging ook weer af. Chakra 7 heeft een energie-uitwisseling met het universum en de hogere dimensies. Deze twee chakra’s zijn elkaars bovenkant en onderkant.

De tussenliggende chakra’s 2-6 hebben binnen dit verticale systeem een horizontale ligging. Waarbij ze een voorkant hebben die energie aanzuigt, en een achterkant die energie afgeeft. Deze chakra’s kruisen horizontaal de Kundalini, het lichtkanaal dat door de wervelkolom loopt en de chakra’s van energie (levenskracht, prana, chi) voorziet. De Kundalini en de chakra’s zijn daarmee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen zorgen ze ervoor dat al onze fysieke en spirituele aspecten van levenskracht of prana worden voorzien.

Chakrabloemen als symbool voor het bloeien van levenskwaliteit

Chakra’s worden vaak vergeleken met een lotusbloem. Je zou kunnen zeggen dat je als belichaamde ziel in de aarde wortelt, om in de hemel te kunnen bloeien. Dat alle chakra’s spirituele bloemen zijn die minder of meer open staan. En die het tot bloei brengen van een bepaald levensgebied en bepaalde levenskwaliteiten vertegenwoordigen. Chakra’s zijn de ontwikkelingsstappen en bewustzijnsniveaus die gaan van volledig fysiek naar volledig spiritueel. Waarbij elk niveau door een afzonderlijk chakra wordt vertegenwoordigd. Ook is ieder chakra verbonden met een endocrien systeem.

Het chakrasysteem is een regenboog van kleuren, werkingen, en mogelijkheden, en heeft overeenkomsten met edelstenen, geuren en geluiden. Chakra’s verruimen steeds verder de mogelijkheden waarmee je als baby aan deze aardse reis begint. Net als jouw bewustzijn van wie je bent, en welke houding je tegenover deze wereld wilt innemen. De Chakra Afstemmingen maken dit gemakkelijker en effectiever.

Chakra’s en onze emotionele, psychische en spirituele ontwikkeling

Chakra’s zijn dus meer of minder geopende symbolische bloemen. Hoe meer geopend, hoe ontvankelijker je bent voor de energieën die bij dat chakra horen. En hoe meer ontwikkeling en mogelijkheden dat chakra je geeft. Dit moet echter in harmonie zijn met je fysieke staat en spirituele ontwikkeling. Te gesloten chakra’s maken ziek en verhinderen spirituele ontwikkeling. Te open chakra’s kunnen overweldigend zijn (HSP’s) en fysieke, emotionele en psychische klachten veroorzaken. De opening van de chakra’s dient daarom zoveel mogelijk in overeenstemming te zijn met jouw spirituele groeiproces.

De Chakra Afstemmingen, voor Chakra Healing en Chakra Balancering

De 8 Chakra Afstemmingen helpen om de chakra’s te openen, te balanceren en harmoniseren, en van blokkades te bevrijden. Chakra’s kun je voelen als een bol van energie die zich op een bepaalde hoogte bevindt, en zich van daaruit energetisch steeds subtieler verspreidt. Hoe beter chakra’s voelbaar zijn, hoe meer open ze zijn en hoe meer blokkades zich hebben opgelost. Chakra’s zijn onmisbaar voor healing en spiritualiteit. Ze werken ter voorkoming van fysieke, emotionele, mentale en spirituele problemen. Ook op de lange termijn.

De teksten van de Chakra Afstemmingen 1-7 schetsen een beeld van elk chakra. In de tabellen zie je kort de belangrijkste gegevens van ieder chakra. Je weet dan snel wat een chakra doet, en voor welke klachten of doeleinden je deze Chakra Afstemming kunt gebruiken. En alle chakra’s zijn belangrijk. Daarom is het waardevol om met alle chakra’s te werken, om alle Chakra Afstemmingen te doen. Afzonderlijk of via het aantrekkelijk geprijsde Chakra Pakket. Zoek je een goedkoper alternatief, kies dan Chakra Harmonie.

Chakra 1

Chakra 2

Chakra 3

Chakra 4

Chakra 5

Chakra 6

Chakra 7

Chakra Harmonie

Chakra Pakket

Comments are disabled.